Weekend valp/unghundkurs  

Våre valp/unghundkurs gir deg grundig innføring i hundeforståelse og konsekvenstenkning. Svært nyttig og lærerikt med hensyn til hvordan du kan komme uheldige situasjoner i forkjøpet. Kurset tar for seg alle elementer av praktisk hundehold. Vær tidlig ute og meld deg på i god tid!

Kurset arrangeres som weekend helgekurs med en faglig teoridel som utelukkende fokuserer på hundens grunnleggende behov for aktivitet, mosjon, ledelse og riktig omsorg. Videre vektlegges bevisstgjøring av hundeeieres ansvar for å ivareta hundens behov. I den praktiske delen av kurset settes denne kunnskapen sammen med nyttige praktiske øvelser der hundeeieren er i sentrum for hundens aktivitet.

Alle forklaringer blir grundig demonstrert. Øvelsene blir deretter øvd på under felles drill av kursdeltakerne og deres hunder.

Kursdatoer  2018

Valp /unghundkurs (alder fra 4 mnd til ca 12 mnd) 

16-18 mars i Bergen
20-22 april i Bergen
8-10 juni i Bergen

14-16 september i Bergen
26-28 oktober i Bergen

 

Et utvalg av praktiske øvelser du og hunden lærer:

  • Du lærer hunden å komme når du roper på den – innkalling.
  • Du lærer hunden å sitte på kommando – å bli sittende - gå pent i bånd - hunden følger eieren - retningsgivende kommando.
  • Du lærer hunden dekk/legg seg – og å bli liggende med andre hunder rundt seg.
  • Lineføring med vendinger.
  • Du lærer hunden å oppføre seg pent med andre hunder rundt dere, ikke være utidig.
  • Du lærer hunden alle vendinger (på plass).
  • Du lærer hvordan du skal leke med hunden. Starte/stoppe lek og aktiviteter.
  • Du lærer korrekt bruk av det viktige FRI-signalet.
  • Du lærer deg hvordan du regulerer oppførsel  korrigerer og belønner hunden din.

Kursene er svært resultatorientert og stiller krav til innsats.

Kursets varighet:

Fredag kl.17.30 til kl.21.00 (teori uten hund).

Lørdag: kl 09.00 til 17.00: (Praksis med hund)

Søndag fra kl. 10.00 til kl.17.00 (praksis med hund)

Pris: kr. 3500.- inkluderer hundeeier, hund og en ledsager fra samme husholdning.

Påmelding til kurs

 

"Lært masse. Utrolig morsomt og krevende. Magne stiller krav til oss som hundeførere og lærer oss å stille krav til våre beste firbente venner. Teknikkene som brukes virker enkle, men det krever trening, trening og atter trening for å mestre bevegelser, kommandoer og å treffe riktig på timingen. Ser lett ut, men er ganske vanskelig. Jeg og min italienske sikthund Fabel lærte masse. Jeg fikk også endel å tenke på når det gjelder hundehold og hva jeg ønsker mitt hundehold skal bestå av. De som mener dressurlenke og dressur er straff og tvang bør komme på kurset og se selv. Her er verken straff eller tvang. Det handler om å bli tydelig, sette grenser og å stille krav til hunden. Det handler om frihet under ansvar og om å være en leder, leke og delta i hundens liv, ikke overlate den til sitt eget forgodtbefinnende.

Dette var en åpenbaring, og utrolig lærerikt. Drar gjerne på kurs igjen, nå må vi trene."
Martine Elisabeth Langaard (kurselev)

 

"Dyktige folk som ser både hunden og deg. Anbefales på det sterkeste"
Jeanett Helle

 

"Kjempeflott sommer kurs hvor eg vikelig fikk lære og ting og jobbe videre med i hundeholdet . Var utrolig å se utviklingen på alle hunden i kurset fra vi begynte til vi var ferdig . Dette kurset er å anbefalle for alle hundeeiere .
Dere gjør en utrolig god jobb"
Arild Holck (kurselev) 

 

"Kjære Aktiv Hund Hundeskole. Dere har velregisserte og grundige kursopplegg, gir god veiledning, samt deler godt humør, god humor og hjertevarme. En suksessoppskrift for resultater og fornøyde deltakere:) Tusen takk!"
Anne Sundby (kurselev)